Nieuws

Like ons op Facebook
Hebt u onze facebookpagina al geliked? Neem een kijkje en like, want zo blijft u op de hoogte van alle activiteiten en nieuwigheden in de galerie. Ga naar www.facebook.com/galeriecontrast Of bekijk het filmpje op YouTube over Contrast en Artomove. Klik hier.

Openingstijden:
di t/m vr 10-18 uur
za 10-17 uur

Expositie ‘Alle Dinghe’ bij Contrast Galerie en Kunstuitleen
Kunstenaars zijn: de Belgische Joris Martens met prints en lithografie, de Nederlandse Annita Smit met papieren objecten en de Hongaar/Duitse Balázs Vigh met ruimtelijke vouwwerken.
 
‘Alle Dinghe’ verwijst naar een tekst uit de 13e eeuw van een anonieme vrouw die over haar liefde voor verscheidenheid schrijft. Deze expositie onderstreept die verscheidenheid met als enige overeenkomst het materiaal papier. Het is tevens de naam van een portfolio met 6 nieuwe litho’s van Joris Martens.
 
De opening is zaterdag 13 mei om 16.00 uur en wordt gedaan door Ria Bonten van Atelier Puur Papier, papierrestaurator en conserveringsdeskundige bij o.a. Museum Boymans van Beuningen.
U bent van harte welkom.
 
Tijdens de opening heeft Contrast een leuke actie: het kartonnen krukje van Dutch Design Brand en de Large Paper Vase Cover van Pepe Heykoop elk voor € 15 ipv € 22,50. In verschillende designs op voorraad.
 
Voor meer info over deze expositie klik hier.


Nieuw in de kunstuitleen collectie
Een nieuw schilderij van Bea Bozon. Silhouetten en sferen worden in een heel eigenstijl weergegeven, door figuratieve en abstracte vormgeving te combineren. Hierdoor ontstaat versmelting van de mensen met elkaar en met hun omgeving. Het licht bepaalt voor een groot deel de zichtbaarheid en de sfeer. Door te spelen met de verschillende lagen verf en technieken worden deze elementen uitgedrukt in een beeld.

Maar ook nieuw is het werk van Bert van der Linden, Ingrid Simons,
Reinoud van Vught.

En verder…
Keramiek van Ans Vink, Olav Slingerland, Pols Potten (de Undressed, ‘Take a bath’ serie… ja hij is er weer) maar ook glas objecten van Sjaak Smetsers. Houten wand objecten van Frank van de Ven, het ‘Handje Hertje’ van Hanneke Klinkum; en de makkelijke en mooie tassen van Zwei.

December Feestmaand
Ben je op zoek naar een leuk en origineel geschenk? Contrast heeft allerlei betaalbare kunstkado’s. Prijzen vanaf € 20. Ben je lid van de kunstuitleen van Contrast, dan ontvang je de hele maand december 15% korting op je aankopen. Verras een ander of jezelf.

Karin Vermeer
Haar werk is een mix van foto’s/beelden die ze combineert op de computer en met verf bewerkt. Haar favoriete onderwerp is het vrouwelijk portret. De meeste portretten zijn samengesteld uit vier tot vijf verschillende gezichten, meestal van verschillende identiteit. Met de computer creëert ze een nieuw niet bestaand persoon. Naast deze gemanipuleerde portretten maakt ze ook foto’s van modellen en gebruikt ze reeds bestaande beelden, die ze samenvoegt met foto’s en beelden van oude muren, gescheurde posters en allerlei andere interessante onderwerpen met als doel een totaal nieuw beeld te creëren. Als het digitale beeld klaar is wordt het geprint om vervolgens te bewerken met verf. Het resultaat is een werk met veel dikke pasteuze verflagen. Haar werken zijn te huur bij Contrast vanaf € 29,25 per maand.

Ghislaine van Tongeren
Ze volgde diverse opleidingen aan de Vrije Academie. Jaren later werd het handvormen het belangrijkst. Toen ze de techniek van het keramiek beter onder de knie kreeg besloot ze een keramiekoven aan te schaffen, waardoor ze thuis veel meer vrijheid had om de technieken verder te ontwikkelen. Meestal maakt zij figuratief werk, mensen en soms dieren. Ghislaine’s werk wordt regelmatig geëxposeerd in galeries en kunstcentra. Het werk bestaat uit steengoed gebakken klei (op 1200 graden) en is dus hard en sterk genoeg om buiten te zetten.

Irene Schaap
De mensfiguur staat centraal in de werken van Irene. Ze maakt schilderijen, collages, foto’s en driedimensionale mensfiguren van ijzerdraad en klei. Irene is geboeid door mensen en hun houdingen. Ze onderzoekt de relatie van mensen met elkaar en hun relatie tot de ruimte waar zij zich in bevinden, waarbij de ruimte voornamelijk als kadering voor de mensfiguur fungeert. Perspectief en standpunt spelen vaak een rol. In haar werk is ze, via de houding van de mens, op zoek naar de relatie tussen mensen onderling en hun plaats die zij innemen in die relatie.

Mopske on top
Dat is natuurlijk weer een vrolijk beeldje van Jacky Stappers. Speels en frivool ligt ze op een pluche kussen, beentjes de lucht in. Er is ook een Mopske als Surprise, die als een duiveltje uit een doosje komt.

De beelden zijn van keramiek en ongeveer 30 cm hoog. Prijs € 295. Naast keramiek zijn er ook bronzen beelden op hardstenen sokkels van Jacky.

Huur voor je muur!
Kunst huren is helemaal van deze tijd; je kunt telkens van andere kunst in huis genieten en je kiest afhankelijk van je smaak, gevoel of interieur op een bepaald moment. En met een origineel kunstwerk in je huis laat je zien wie je bent. Geen doorsnee reproductie aan je muur, want doorsnee wil toch niemand zijn?! Daarom begin met huren en als welkomstgeschenk voor elk nieuw lid: je huurt de eerste 2 maanden gratis. En ben je al lid van Contrast Kunstuitleen en introduceer je een nieuw lid, dan huur je als bestaand lid ook 2 maanden gratis! Dus Huur voor je muur.

Kadobon
Geef iemand kunst kado, dat is een origineel en blijvend geschenk. Maar wil je iemand toch liever zelf iets van kunst laten uitzoeken, geef dan een kunstkadobon of een kunstuitleen-bon van Contrast. Er is al een kunstbon vanaf € 25 en het wordt leuk verpakt.

Van harte welkom bij Galerie/Kunstuitleen Contrast

Brigitte van Iersel
Artomove Lijstenmakerij
Joris van Pinxteren