‘A licence to… 2013!’

15 december 2012 t/m 19 januari 2013 – Jeannine Pladdet – schilderijen

Op zaterdag 15 december start de nieuwe expositie “A license to … 2013!” van Jeannine Pladdet,
met stoere confronterende vrouwenschilderijen en ontwapende pistolenbeelden!

 

U bent van harte welkom van 10.00 – 17.00 uur bij Galerie Contrast, Besterdring 46 in Tilburg.

Meer info over Christmas Art Sale

Over de kunstenaars

 

Stoere vrouwelijk geschilderde personages in confronterende stijl. Vrouwen hebben meer in zich dan op het eerste oog zichtbaar is. Oftewel “More than meets the eye!” Braaf aan de buitenkant, een Jean Bond aan de binnenkant. Dat is wat Jeannine Pladdet ons laat zien in haar schilderijen en beelden. De vrouw die zij zich van binnen voelt, nu vertaald in schilderijen! Een sexy stoere Jean Bond 001; wie wil dat nu niet zijn! Galerie Contrast kiest voor de sterke stoere zelfstandige vrouw, met een “Licence to 2013” op zak.

 

Jeannine Pladdet (1965) is in haar beelden op zoek naar wie zij is als mens. Door te schilderen wat zij ziet, denkt, voelt en ervaart, krijgen menselijke eigenschappen op het doek betekenis. Voor Jeannine moet haar werk het innerlijk communiceren, omdat dit meer de werkelijkheid weergeeft dan het uiterlijk. Pladdet stelt vragen over wat ons maakt tot de persoon die we zijn? Door wat laten wij ons beïnvloeden en wat zegt dat over ons? Hoe kunnen wij trouw zijn aan onze eigen persoonlijkheid?

 

“De rede”

“De rede – moet als instrument van zelfbehoud benaderd/gezien worden. Zelfbehoud en geluk zijn de fundamentele doelen van de mens. Tussen deze twee doelen bestaat een spanning. Zelfbehoud vraagt discipline en afzien van zinnelijke bevrediging. In het zinnelijk geluk zit het gevaar van zelfverlies.”

(Theodore W. Adorno)

“De held”

“De held – leeft niet voor eigen geluk, maar voor idealen die de enkeling te boven gaan. Het ethische doel ligt vast; Kiezen voor het belang van de meerderheid. Dat kan betekenen dat de held heldhaftig degene die hem/haar lief heeft opgeeft en zich alleen maar concentreert op wat gedaan moet worden.”

(Sören Kierkegaard)

Galerie Contrast heeft extra koopzondagen op 16 en 23 december 2012 van 13.00 tot 17.00 uur!