Expositie november 2016 t/m januari 2017

Irene Schaap, fotografie.
De mensfiguur staat centraal in de werken van Irene. Ze maakt schilderijen, collages, foto’s en driedimensionale mensfiguren van ijzerdraad en klei. Irene is geboeid door mensen en hun houdingen. Ze onderzoekt de relatie van mensen met elkaar en hun relatie tot de ruimte waar zij zich in bevinden, waarbij de ruimte voornamelijk als kadering voor de mensfiguur fungeert. Perspectief en standpunt spelen vaak een rol. In haar werk is ze, via de houding van de mens, op zoek naar de relatie tussen mensen onderling en hun plaats die zij innemen in die relatie. Door de ongewone houdingen kunnen er humoristische en absurde situaties ontstaan in een toneelmatige setting.

Ineke Snoek, keramiek.
De Zeeuwse Ineke Snoek, bijnaam Pien, maakt keramieke beelden met een flinke dosis humor als ondertoon. Vrouwfiguren met uitvergrote lichaamsonderdelen, zoals tenen of handen. Titels als ‘Past nét niet’, ‘Lange tenen’, ‘Haute Couture’, en ‘De vrolijke huisvrouw’.
 
“Mijn inspiratiebron is de dagelijkse werkelijkheid om mij heen; mens en dier bieden talloze mogelijkheden. Door dingen uit te vergroten krijgen mijn beelden een humoristisch karakter. Het is dan ook mijn bedoeling om herkenning en eenglimlach uit te lokken.”