Toegepaste Kunst

Er zijn toegepaste kunstcadeau’s te zien bij Contrast, deze kunnen gekocht en gelijk meegenomen worden. Er zijn schilderijen, beelden, keramiek, sieraden en designvoorwerpen van jonge veelbelovende ontwerpers, o.a. Josje Schut, Roel Beurskens en René van Bijsterveld. Prijzen vanaf € 25.
Verras jezelf of een ander met een origeel kunst- of designkado. En als je echt niet kunt kiezen: er zijn ook kunstkadobonnen van Contrast. Ook via de webshop te bestellen.
Genoeg leuks te zien dus in onze galerie en kunstuitleen. Ook onze recent vernieuwde lijstenmakerij, onder leiding van onze lijstenmakerij, Joris van Pinxteren, staat voor al uw in te lijsten werken klaar met deskundig, en eerlijk advies. Niet voor niets al bijna 20 jaar!


Magreet de Vries

Toegepaste kunst van Debby Kremers.

Schalen en objecten van porcelein, linnen en berkenhout.

Thema handen.

 

De kunstenares:
“Mijn beelden gaan terug naar de essentie van dingen. Mijn thema’s grenzen aan leven, het wonder dat ik er ben en de dood. Ik zet het vergankelijke even stil. Ik laat de schoonheid van het kwetsbare zien. Even stilzetten van, en aandacht geven aan iets dat zo dicht te vinden is bij jezelf. Het belang van de aanraking door de huid zie ik als een uniek teken van identiteit. In het bijzonder aanraking door handen en vingers. Handen in mijn beeldend werk staan voor het bundelen van de kracht van het leven, het willen vasthouden hiervan en het tactiele. Met je handen raak je aan en verken je het leven. Positief en negatief gaan bij mijn beeldend werk hand in hand. De vormen en materialiteit van de beelden vertellen hierin hun eigen verhaal”.


 

Over de kunstenaars

 

René van Bijsterveld | Kandelaar

Onder de rook van..
Kandelaar archetype van een fabriek, uitgevoerd in essen of meranti hout.
Met kaars!

Paul van Dongen | Aquarel

Nieuwe werken aangekocht voor Kunstuitleen Contrast. Er zijn momenteel veel nieuwe werken van kunstenaars die ook beschikbaar zijn via de kunstuitleen van Contrast. Zo is er een schitterende aquarel van Paul van Dongen, fomaat 75 x 95 cm, titel Magdalena. Een boek met het overzicht van al het werk van Paul van Dongen is sinds kort ook verkrijgbaar bij Contrast, voor € 29. Enkele van zijn etsen zijn nog tm eind december te zien in de Heuvelse kerk in Tilburg.

Marta Jedrysko | Zeefdruk en olieverfschilderij

Een nieuwe kunstenaar die we aan onze kunstuitleen toevoegen en waar we trots op zijn: Marta Jedrysko. Een uitbundig kleurgebruik dat doet denken aan een zomerse dag. De zon schijnt, de velden zijn groen, de lucht strak blauw. Het is haar ideaal beeld wat ze laat zien. Eerlijk. En heerlijk toch ook? Zeefdrukken en olieverfschilderijen. En speciaal voor de decembermaand 6 zeefdrukken, 50 x 50 cm, ingelijst voor € 275 per stuk. Altijd de zon in huis.

Frida Kahlo | Schilderij

Deze geweldige persoonlijkheid uit de kunstgeschiedenis is vastgelegd met duizenden kleine stipjes verf in een portret van 120 x 185 cm, en ook nieuw in onze kunstuitleen collectie, gemaakt door Julio Ghiorzi; een hommage aan grote meesters én schildertradities uit het verleden. Nu te huur via Contrast Kunstuitleen voor € 35 per maand.

Michel Cornelissen en Julian Sing | 3D-printing

3D-printing is nieuw, maar deze kunstenaars hebben de techniek al toegepast bij het ontwerpen van hun sieraden. De vogeltjes zijn uitsluitend via 3d-printen in de kooitjes te krijgen. Mooi, licht van gewicht, hip en toch tijdloos. Kettingen € 37,50 en oorbellen € 32,50.

Julian | Cityring

De Cityring van Julian is een kunstwerkje op zich. Heel gedetaileerd heeft hij de highlights van Amsterdam, New York, Parijs, en Sydney tot een ring weten te verwerken. Voor de echte vrouw van de wereld! Vanaf € 59.