Nieuws

Nieuw in de collectie van Contrast – schilderijen van Mattie Schilders.

Mattie Schilders is geboren in Geertruidenberg. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan de Academie voor Industriele Vormgeving te Eindhoven en aan de Academie Beeldende Vorming te Tilburg. Hij probeert vanuit nieuwe inzichten een nieuwe orde van kleur, vorm en beweging te scheppen.
In relatie tot zijn werk spreekt Mattie Schilders zelf nadrukkelijk van ‘landschappelijkheid’ en niet van ‘landschappen’. Daarmee geeft hij exact aan waarmee hij bezig is en wat hem drijft. Zijn schilderijen verwijzen niet naar specifieke plekken maar zijn het gevolg van een artistieke zoektocht door het domein van de schilderkunst, waarbij de intuïtie van de kunstenaar als kompas fungeert.


De innerlijke landschappen van Mattie Schilders vertegenwoordigen zijn persoonlijke belevingswereld. De ontstaansgeschiedenis is niet terug te vinden in aanwijsbare landschappelijke gegevens. Wie de beelden wil herleiden tot hun bronnen, komt onherroepelijk uit bij de kunstenaar zelf. De oorsprong van alles is het onderbewustzijn, of beter nog: de onderbuik. De schilderijen van Schilders willen beleefd worden op dezelfde manier als waarop ze zijn ontstaan. Ze voeren ons mee naar het ongeziene of het ongekende land. De kunstenaar brengt een wereld in kaart die er niet was voordat hij die met verf op doek vastlegde.
Opmerkelijk is het evocatieve kleurgebruik van Schilders. Heftig rood, fel geel, fosforescerend groen en hard blauw worden afgewisseld door rustgevende okertinten, natuurlijk groen en esoterisch blauw. Mattie Schilders is in alle opzichten een estheet. In zijn schilderijen omarmt hij schoonheid en betovering. Maar hij is ook een magiër die niet bestaande werelden tevoorschijn tovert.

Like ons op Facebook
Hebt u onze facebookpagina al geliked? Neem een kijkje en like, want zo blijft u op de hoogte van alle activiteiten en nieuwigheden in de galerie. Ga naar www.facebook.com/galeriecontrast Of bekijk het filmpje op YouTube over Contrast en Artomove. Klik hier.

Openingstijden:
Contrast Kunstuitleen is op zaterdag geopend van 12 tot 17 uur. Alle overige dagen enkel op afspraak; mail daarvoor naar 
info@contrast-kunst.nl of bel 06 1386 0616.
Van harte welkom.

Kunst cadeau geven?
Ben je op zoek naar een leuk en origineel geschenk? Contrast heeft allerlei betaalbare kunstgeschenken. Prijzen al vanaf € 20. Beeldjes, sierraden, schilderij of wandobject. Het merk Pols Potten, Dutch Design Chair, Pepe Heykoop, Zwei, en Hollandsche Waeren is ruim vertegenwoordigd; maar ook unieke cadeaus van kunstenaars als Ans Vink, Olav Slingerland en Marieke Peters. In onze webshop hebben wij een aantal van deze geschenken al voor je geselecteerd. Verras een ander of jezelf!

Huur voor je muur!
Kunst huren is helemaal van deze tijd; je kunt telkens van andere kunst in huis genieten en je kiest afhankelijk van je smaak, gevoel of interieur op een bepaald moment. En met een origineel kunstwerk in je huis laat je zien wie je bent. Geen doorsnee reproductie aan je muur, want doorsnee wil toch niemand zijn?! Daarom begin met huren en als welkomstgeschenk voor elk nieuw lid: je huurt de eerste 2 maanden gratis. En ben je al lid van Contrast Kunstuitleen en introduceer je een nieuw lid, dan huur je als bestaand lid ook 2 maanden gratis! Dus Huur voor je muur.

Kadobon
Geef iemand kunst kado, dat is een origineel en blijvend geschenk. Maar wil je iemand toch liever zelf iets van kunst laten uitzoeken, geef dan een kunstkadobon of een kunstuitleen-bon van Contrast. Er is al een kunstbon vanaf € 25 en het wordt leuk verpakt.

Van harte welkom bij Galerie/Kunstuitleen Contrast

Brigitte van Iersel
Artomove Lijstenmakerij
Joris van Pinxteren