Nieuws

Like ons op Facebook
Hebt u onze facebookpagina al geliked? Neem een kijkje en like, want zo blijft u op de hoogte van alle activiteiten en nieuwigheden in de galerie. Ga naar www.facebook.com/galeriecontrast Of bekijk het filmpje op YouTube over Contrast en Artomove. Klik hier.

Openingstijden:
di t/m vr 10-18 uur
za 10-17 uur

Marc Mulders
Marc Mulders (23 september 1958) is een Nederlandse schilder, aquarellist, fotograaf en glazenier.
Hij is vooral bekend om zijn olieverfschilderijen waarin hij de loop van de natuur volgt. In de lente en zomer schildert Mulders tulpen, irissen en rozen; in de herfst en winter richt hij zich op wilde dieren als fazanten en hazen. Zowel de bloemen als de dieren schildert hij ‘naar het leven’. Daartoe zet hij in zijn atelier stillevens op waarbij hij naast de bloemen of het dode dier ook foto’s neerzet die hem ter inspiratie dienen.

Naast het schilderen heeft Mulders zich de laatste jaren steeds meer toegelegd op het vervaardigen van glas-in-lood-ramen. De bekendste hiervan zijn het raam voor de Nieuwe Kerk (Amsterdam) en de Sint-Janskathedraal in Den Bosch.

Contrast heeft 2 aquarellen van Marc nieuw in de kunstuitleencollectie. Ingelijst met museumglas door Joris van Pinxteren, Artomove.

Nieuw in de kunstuitleen collectie
Een nieuw schilderij van Bea Bozon. Silhouetten en sferen worden in een heel eigenstijl weergegeven, door figuratieve en abstracte vormgeving te combineren. Hierdoor ontstaat versmelting van de mensen met elkaar en met hun omgeving. Het licht bepaalt voor een groot deel de zichtbaarheid en de sfeer. Door te spelen met de verschillende lagen verf en technieken worden deze elementen uitgedrukt in een beeld.

Maar ook nieuw is het werk van Bert van der Linden, Ingrid Simons,
Reinoud van Vught.

En verder…
Keramiek van Ans Vink, Olav Slingerland, Pols Potten (de Undressed, ‘Take a bath’ serie… ja hij is er weer) maar ook glas objecten van Marieke Peters. Ook met kleine wandsokkel te verkrijgen, zodat ze aan de muur bevestigd kunnen worden. Ook nieuw de wandobjecten (kijk kastjes) van Wanda Janota. En de tassen van Zwei, 2 modellen, in nieuwe voorjaarskleuren. Makkelijk, mooie kwaliteit, veel aparte vakken, met ritsen afsluitbaar, extra verstelbare riem, betaalbaar (€ 59,90 en € 69,90) en in vele kleuren verkrijgbaar!

Kunst cadeau geven?
Ben je op zoek naar een leuk en origineel geschenk? Contrast heeft allerlei betaalbare kunstgeschenken. Prijzen al vanaf € 20. Beeldjes, sierraden, schilderij of wandobject. Het merk Pols Potten, Dutch Design Chair, Pepe Heykoop, Zwei, en Hollandsche Waeren is ruim vertegenwoordigd; maar ook unieke cadeaus van kunstenaars als Ans Vink, Olav Slingerland en Marieke Peters. In onze webshop hebben wij een aantal van deze geschenken al voor je geselecteerd. Verras een ander of jezelf!

Karin Vermeer
Haar werk is een mix van foto’s/beelden die ze combineert op de computer en met verf bewerkt. Haar favoriete onderwerp is het vrouwelijk portret. De meeste portretten zijn samengesteld uit vier tot vijf verschillende gezichten, meestal van verschillende identiteit. Met de computer creëert ze een nieuw niet bestaand persoon. Naast deze gemanipuleerde portretten maakt ze ook foto’s van modellen en gebruikt ze reeds bestaande beelden, die ze samenvoegt met foto’s en beelden van oude muren, gescheurde posters en allerlei andere interessante onderwerpen met als doel een totaal nieuw beeld te creëren. Als het digitale beeld klaar is wordt het geprint om vervolgens te bewerken met verf. Het resultaat is een werk met veel dikke pasteuze verflagen. Haar werken zijn te huur bij Contrast vanaf € 29,25 per maand.

Mopske on top
Dat is natuurlijk weer een vrolijk beeldje van Jacky Stappers. Speels en frivool ligt ze op een pluche kussen, beentjes de lucht in. Er is ook een Mopske als Surprise, die als een duiveltje uit een doosje komt.

De beelden zijn van keramiek en ongeveer 30 cm hoog. Prijs € 295. Naast keramiek zijn er ook bronzen beelden op hardstenen sokkels van Jacky.

Huur voor je muur!
Kunst huren is helemaal van deze tijd; je kunt telkens van andere kunst in huis genieten en je kiest afhankelijk van je smaak, gevoel of interieur op een bepaald moment. En met een origineel kunstwerk in je huis laat je zien wie je bent. Geen doorsnee reproductie aan je muur, want doorsnee wil toch niemand zijn?! Daarom begin met huren en als welkomstgeschenk voor elk nieuw lid: je huurt de eerste 2 maanden gratis. En ben je al lid van Contrast Kunstuitleen en introduceer je een nieuw lid, dan huur je als bestaand lid ook 2 maanden gratis! Dus Huur voor je muur.

Kadobon
Geef iemand kunst kado, dat is een origineel en blijvend geschenk. Maar wil je iemand toch liever zelf iets van kunst laten uitzoeken, geef dan een kunstkadobon of een kunstuitleen-bon van Contrast. Er is al een kunstbon vanaf € 25 en het wordt leuk verpakt.

Van harte welkom bij Galerie/Kunstuitleen Contrast

Brigitte van Iersel
Artomove Lijstenmakerij
Joris van Pinxteren