Expositie Verbeelding in beeld

Expositie 6 oktober – 10 november 2012

Galerie Contrast heeft het genoegen u uit te nodigen voor de tentoonstelling ‘Verbeelding in beeld’. Opening zaterdag 6 oktober 15.00 uur door L.J.A.D. Creyghton, een van de Nederlands bekendste landschapsfotografen en tevens als docent verbonden aan de Academie St. Joost in Breda.


Over de kunstenaars


Jimke Joling

Jimke Joling

heeft een voorliefde voor reportage fotografie, zodat ze haar wwwsgierigheid, onbevangenheid en creativiteit in haar eigen verhaal kwijt kan. In Tilburgs meest unieke evenement ‘Roze Maandag’ haar kijk op dit ‘vrouwelijk’ schoon; resultaat glamour en humor.

Anne Marie Rijsman

Anne Marie Rijsman

fotografeert natuur, met name landschappen in een speciaal daglicht. Zij werkt uitsluitend digitaal en doet ook de afwerking in eigen beheer, zodat de foto die uitstraling krijgt die zij wil: een sfeer van bevreemding en verstilling.

Tineke Schuurmans

Tineke Schuurmans

heeft als thema in haar foto’s de cyclus van leven, verval en sterven, en dan met name van bomen, planten en dieren. Lieflijkheid, afschuw, mooi, lelijk, leven en dood in een totaalbeeld.
Tina Vanderwerf

Tina Vanderwerf

laat in haar werk de verbeelding over aan de kijker. Duizend verhalen zijn mogelijk bij het zien van haar werk, de waarheid zul je nooit vinden. Een subtiele, maar uitdagend ervaring ligt er voor de kijker. Zij exposeert regelmatig in het Verenigd Koninkrijk en Schotland en daar won zij het afgelopen jaar de prestigieuze Society of Scottisch Artists Award.

Huub van der Loo

Huub van der Loo

veranderde een roestige stalen constructie aan de oever van de East River in New York in een roze kunstwerk. Fluorescerend roze in een havengebied, maakte het staal speels en aaibaar. Het lijnenspel is herkenbaar voor zijn werk.

Michiel van Pinxteren

Michiel van Pinxteren

werkt in steen, brons en hout. Zijn houten beelden tonen een meer ‘moderne’ opvatting over beeldhouwen, zijn stenen en brons een wat ‘klassieke’. Ze zijn altijd van een toegankelijke eenvoud en harmonie. Ze verbeelden een poetische werkelijkheid, met een hoge gevoelswaarde.

Uitnodiging Expo 6 Oktober