Textiel tiendaagse

Demonstratie dagen (gratis) bij Zijdelings
Zondag 6 September van 12 tot 17 uur open
Op deze zondag demonstreert Cherilyn Martin van 13 tot 14 uur en van 15 tot 16 uur het werken met Encaustic op de warmte plaat.

Zondag 13 September van 12 tot 17 uur open
Deze zondag toont Gil De Vloo twee verschillende technieken:
tussen 13 en 14 uur monoprinting via de Gelli Plate en tussen 15 en 16 uur collages maken van deze prints met behulp van encaustic medium op de warmte plaat.

12 mini workshops locatie: Zijdelings
Vooraf inschrijven & betalen !
Tijden van alle mini workshops:
ochtend = van 10 tot 12.30 uur
middag = van 14 tot 16.30 uur
Kosten lesgeld per mini workshop: € 25,- direct na akkoord van inschrijving te voldoen Materiaalkosten zijn niet inbegrepen.

Voor info met betrekking tot mee te brengen benodigde materialen zie t.z.t. de website.
Voor de Itajime workshop en de Henna workshop geldt een labfee ofwel toeslag voor de door de docenten aangemaakte verf. Deze is ter plekke op de dag zelf contant te voldoen.

Meer informatie & inschrijven
E kvvught@zijdelings.com
Zijdelings – Kapelstraat 93A –
5046 CL Tilburg NL
T +31.13.5453456
W www.zijdelings.com

Organisatie:
Karina van Vught-Baak

Textiel tien daagse Tilburg
In het kader van dit evenement werkt Zijdelings samen met Galerie Contrast: Brigitte van Iersel stelt haar Galerie ter beschikking en toont dan recent ENCAUSTIC MIXED MEDIA werk van de hand van docenten en cursisten van ZIJDELINGS in een zogenaamde leerling/meester opstelling.

Deelnemers aan deze tentoonstelling die loopt van 6 September tot midden Oktober 2015 zijn:
Cherilyn Martin
Gil De Vloo
Lia Flemings,
Patty Muller en ca 20 cursisten van Zijdelings.

Maandag 7 September
Compositie in Stof en Tyvek (ochtend)
Een Duo in Transparantie (middag)
Docente: Lia Flemings

Dinsdag 8 September
Evolon: transforming with colour & stitch (ochtend)
Angelina – fusible fibres & film (middag)
Docente: Cherilyn Martin

Woensdag 9 September
Shibori op zijden sjaal:
Itajime gecombineerd met
plantaardig verven (ochtend)
Sjaal (katoen/linnen)
blokdruk met verdikte verf (middag)
Docente: Lia Flemings

Donderdag 10 September
Encaustic Contrasts (ochtend)
Markmaking met Markal Paintstik (middag)
Docente: Cherilyn Martin

Vrijdag 11 September
Wollen stoffen kleuren met Henna (ochtend)
Silk fibres – Silk Paper (middag)
Docente Gil De Vloo

Zaterdag 12 September
Shibori op naaldvilt
met de smocking pleater (ochtend)
Stof decoreren met textielfolies (middag)
Docente: Gil De Vloo

Ans Vink
Nieuw bij Contrast is het vrolijke keramiek van Ans Vink. Met titels als ‘Sitting on the dock of the bay’, ‘Relax’ en ‘Day on the beach’ word je vanzelf heel relaxed als je naar haar beelden kijkt. Ans heeft deelgenomen aan diverse keramisten opleidingen en cursussen en haar werk wordt in heel Nederland door galerieën vertegenwoordigd. Haar werk kent geen ‘crisis’; kan ook niet, want zoveel optimisme wil je gewoon in huis hebben! Vanaf 18 mei te zien bij Contrast in Tilburg.
 

Kunstronde Tilburg
Zondag 1 juni is er weer een Kunstronde Tilburg en zijn diverse galerieën geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Ook bij Contrast bent u van harte welkom.
Bekijk de nieuwe werken in de kunstuitleen collectie, waaronder een collage van Ronald Zuurmond, een drietal aquarellen van Reinoud van Vugt, een multi-media kunstwerk van Karin Vermeer en een digitale print op dibond met perspex van Eric van Boxtel. In de maanden juli en augustus neemt Contrast geen deel aan de Kunstronde Tilburg.
 

Monique Swinkels
Glaskunstenares Monique Swinkels heeft haar opleiding genoten aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en heeft daarnaast via diverse internationale opleidingen zich gespecialiseerd in het werken met warm glas aan de brander. Bij het maken van haar glasobjecten wordt ze erg beinvloed daar haar grafische kunstopleiding en haar mode opleiding. Ze is altijd op zoek naar de juiste verhouding tussen vorm, kleur en de wisselwerking tussen voor- en achtergrond. Monique exposeert haar werk wisselend in galeries en op kunstevenement zowel in binnen- als buitenland.
 
Sinds 2009 is Monique zich tevens gaan verdiepen in het glasblazen, zowel aan de brander als in de hotshop. Zij onderzoekt daarbij de mogelijkheden in het combineren van haar glassculpturen met andere glasdisciplines, zoals sandcasten.

Hans Jochem Bakker
Hans Jochem (autodidact) toont in zijn schilderijen hoofdzakelijk vrouwenportretten, welke overtuigend gestalte krijgen in lijnen, soms een aanzet, soms trefzeker doorgevoerd als een rake kalligrafie en in vlakken, dan weer gedecideerd en volumineus. Bij Contrast ziet u grote doeken van Geisha’s van Hans Jochem. De signatuur van zijn werk is bijzonder rijk en verraadt een grote liefde voor het schilderen zelf. Toch omarmt hij de wetenschap, dat geen enkel werk echt voltooid is. Het blijft tot stand komen, ook al heeft hij zijn handen ervan afgetrokken. Sterker nog: telkens opnieuw draagt het jongste schilderij de belofte in zich voor wat komen gaat en eerst echt aan zijn bedoelingen zal voldoen. Het dilemma en de eeuwige zoektocht van een kunstenaar!
 

Thomas Elshuis
Thomas Elshuis is gefascineerd door de fotografie als middel om onze reizen vast te leggen. Het gaat hem daarbij niet om de verre en vreemde plekken, maar om de betekenis die de beelden bij thuiskomst kunnen hebben. Reisfoto’s worden gebruikt als aanleiding voor verhalen, als een katalysator voor het geheugen.
 
Elshuis heeft in 1998 een beeldarchief met zo’n 20.000 dia’s geërfd. Sindsdien komt al zijn werk voort uit dit archief. Hij maakt nieuwe constructies uit het bestaande fotomateriaal. Uit het oude materiaal komt een nieuw leven voort zoals onze herinneringen verschijnen; zwevend, drijvend, ongrijpbaar opdoemend uit het niets.