Nature pur sang

Zaterdag 2 februari t/m zaterdag 23 maart 2013

Opening zaterdag 2 februari 15.00 – 18.00

Landschapschilderijen en bronzen vrouwenbeelden

Fred van Esch

Landschappen in olieverf

Gerda Elfring

Landschappen in olieverf

Marianne de Jong

Landschappen in gemengde techniek

Dominique Prins

Vrouwenbeelden in brons

Cynthia Schouten

Landschappen in Oost-Indische inkt op papier

Peer de Rijk

Landschappen in bewerkte foto’s

Remco Vermaat

Landschappen in bewerkte foto’s

Marijke Wessel

Landschappen in mixed media

Officiële opening om 15.00 uur door Frans Ellenbroek, directeur Natuurmuseum Brabant in Tilburg

  • Demonstratie maken/patineren van haar wulpse vrouwenbeelden door Dominique Prins
  • Gil de Vloo toont haar zijden sjaals en vertelt eloquent over haar werkwijze
  • All things we like (Janneke van der Heijden & Daan Vergouw) showt en verkoopt haar unieke lederen tassen en houten sieraden
  • Macarons & cakes van Cake 5 zijn een echte uitdaging voor uw smaakpapillen!

Gallerie

Gallerie

Gallerie

Gallerie


Frans Ellenbroek | City

 

Over de kunstenaars

 

Dominique Prins | Bronzen beelden

Voor Dominique Prins is kunst van jongs af aan een passie en is beeldhouwen de meest natuurlijke wijze om zich in kunst te uiten. Haar inspiratie is “de vrouw”. Zij is de onuitputtelijke bron van vele symbolen. Dominique werkt met deze symboliek, zonder model of foto. Ze maakt daarbij gebruik van zuivere eenvoud en overdrijving in haar vrouwenbeelden; ogenschijnlijke tegenstellingen.

Dominique zoekt de grenzen van het esthetische op zonder afbreuk te doen aan harmonie en elegantie en dat maakt haar prachtig gepatineerde beelden des te krachtiger.

Elissa - Dominique Prins

Gerda Elfring | Olieverven

De kleurrijke olieverfschilderijen van Gerda zijn landschappen van waterrijke gebieden met grasland, twijgen, bomen en struiken. De rivierenlandschappen met horizon, soms dorpjes in de verte en opvallende wolkenpartijen zijn typisch Nederlands. Geschilderd met grove kwast in meerdere verflagen en met felle kleuren zijn de krachtig grote verticale werken van Gerda modern, abstract en semirealistisch te noemen. Gerda haar inspiratie is onmiskenbaar het prachtige Hollandse landschap en daardoor spreken haar kunstwerken tot ieders verbeelding.

Ons land - Gerda Elfring

Fred van Esch | Olieverven

Waarnemen en vastleggen zijn voor Fred de meest belangrijke uitgangspunten voor zijn schilderen.
Hij wordt getroffen door een beeld, een vorm, een willekeurige compositie van kleuren, van lichtval
en wil deze ervaring graag vasthouden. Schilderen geeft hem de kans die momenten opnieuw te beleven en te intensiveren. De olieverfschilderijen van Van Esch zijn landschappen die zich kenmerken door rustige stille composities en sterke kleurcontrasten met een hele mooie dieptewerking.

Fred van Esch

Cynthia Schouten | Oost-Indische inkt

Cynthia Schouten toont in haar verfijnde werk haar fascinatie en bewondering voor de Japanse houtdrukkunst en natuur. Haar uitdrukking van liefde voor natuur en natuurlijk materiaal, zoals hout, is kenmerkend voor Cynthia’s werk. Cynthia gebruikt vele technieken en materialen om verschillende effecten te creëren, zoals collagetechnieken, sjablonen en thinnerdruk.

Haar kunstwerken van grillige boomtakken met kleurige bloesem hebben een Japanse serene uitstraling en maken haar werk herkenbaar.

Cynthia Schouten

Cynthia Schouten

Cynthia Schouten

Marijke Wessel | Mixed media

Het werk van Marijke bestaat uit zeer verfijnde tekeningen van bomen en planten met potlood, houtskool, verf, op diverse materialen en met verschillende technieken. Daarnaast schildert Marijke ook planten zoals kaardenbollen en berenklauwen op doek. Er zit zoveel diepte in Wessel haar werk dat het niet in een oogopslag is te omvatten; steeds verrast het de kijker en kunstliefhebber.
Berenklauw - Marijke Wessel

 

Peer de Rijk | Foto’s

Kunstwerken van Peer de Rijk ademen een desolaatheid uit of een vage herinnering. Vluchtige indrukken die op het netvlies achterblijven. Alsof je in de trein zit en het landschap aan je voorbij ziet schieten. De basis van het werk bestaat uit foto’s die Peer gekregen, gevonden of zelf genomen heeft. Elke foto heeft voor de kunstenaar een bepaalde betekenis, het vertelt zijn eigen verhaal.

De foto wordt bewerkt met chemicaliën waardoor de foto emulsie wordt opgelost en hiermee gaat Peer schilderen. Peer noemt deze werkwijze “analoog Photo shoppen”

Peer de Rijk

Remco Vermaat | Bewerkte foto’s

Remco heeft een passie voor architectuur en combineert nieuwe en traditionele media in zijn werk. Zijn werk is het midden tussen een foto en een schilderij met natuur en stadsgezichten. Remco maakt kunstwerken door foto’s te bewerken met speciale procedés en schilderwerk. Van de ontstane compositie wordt een digitale zeefdruk aangebracht op linnen met een gipsstructuur. De verdere bewerking met acrylverf, gels en vernis maakt het kunstwerk af.

Remco Vermaat

Marianne de Jong | Gemengde techniek

Geïnspireerd door de natuur en het experimenteren met materialen en technieken resulteert in vernieuwende kunst met grote uitdrukkingskracht, vormgegeven in een decoratief, abstract expressionistische stijl en geheel eigen beeldtaal. ‘Materiaal is het uitgangspunt’ bij de werken van Marianne de Jong. Het materiaal daagt haar uit tot het ontdekken van de mogelijkheden die het materiaal in zich heeft. Al doende ontstaat er een kleurrijk beeld; een abstract landschap.

Weerspiegeling - Marianne de Jong

Gil de Vloo | Zijden sjaals

De zijden sjaals van Gil onderscheiden zich door een uniek kleurenpalet en een perfecte afwerking. Het ontwerpen van textiel, stoffen en dessins in de breedste zin van het woord is duidelijk haar passie. Kleur, stof en weefselstructuren vormen momenteel de basiselementen in haar werk. Het onderling samenbrengen van wolvezels, zijde, mousselinezijde en zijdevezels blijft fascinerende resultaten opleveren.

Zijden sjaal met kleurstof eucalyptus - Gil de VlooVerwacht in onze komende expositie ‘Een Vrolijk Lenteakkoord’ van za. 6 april t/m za. 25 mei:

Keramieken beelden van Jacky Stappers

Schilderijen van Marloes Wijtsma

Sieraden van Roos te Riet

Tekeningen van Gilles de Rooij

Tassen van Mirjam Zwolsman

Glas van Marja Steinmetz