Expositie

Galerie contrast heeft het genoegen u uit te nodigen voor de expositie van Hans innemée – Wilma Schipholt
Op zaterdag 28 januari vindt de officiele opening plaats door mevr. Marjo Frank, wethouder van cultuur, zorg en welzijn in Tilburg
De kunstenaars zullen hierbij aanwezig zijn.

Over de kunstenaars

Hans Innemee
Innemée heeft een herkenbare stijl. Kenmerkend zijn de gestileerde afbeeldingen van dieren en mensen. Vooral de kip, afgebeeld als een cirkel met een diagonale snavel en harkpootjes, is als een rode draad door zijn werk te vinden. Ook de muis, het schaap en de poes zijn voor velen herkenbaar. Zijn werken worden gewoonlijk voorzien van een Engelse titel en hebben vaak een humoristische of relativerende lading.

Wilma Schipholt
Creëren is jezelf op het spel zetten, jezelf verliezen. Wat ze maakt is een werkelijkheid waar haar eigen fantasie aan is toegevoegd. In haar werk zoekt ze een manier om vragen over doel en lot, over liefde en zelfopoffering, verlangen en lijden te verbeelden. Haar realiteit en die van anderen worden gerelativeerd door een dosis zelfspot en humor. Met eigen interpretaties streef zij ernaar een universeel beginsel weer te geven; de kwetsbaarheid en vergankelijkheid van het leven.