Kunstuitleen

kunst kopen of huren in combinatie met sparen
Galerie Contrast verkoopt kunst, maar heeft ook een eigen kunstuitleen. Werken van kunstenaars uit binnen- en buitenland, maar ook regionale kunst treft u aan in onze collectie. Werken op doek, op papier, zeefdrukken, etsen, fototechnieken; maar ook bronzen beelden, keramiek, houten en stenen objecten kunt u bij ons huren. Hieronder vindt u de huurcondities en klik hier om de collectie te bekijken.

Lidmaatschap
Voor €15 bent u lid van de kunstuitleen van Contrast. Om voor het lidmaatschap in te schrijven heeft u slechts een geldig legitimatiebewijs nodig. U kunt uw lidmaatschap te allen tijde beëindigen.

Huurtarieven
De huurtarieven zijn gekoppeld aan de waarde van een kunst werk. U betaalt een bepaald percentage per maand. Uitsluitend huren óf huren in combinatie met sparen.

Huurtermijn
Er geldt dat u een minimale huurtermijn van 3 maanden hebt per kunstwerk. De maximale termijn bepaalt u zelf. Er is geen opzegtermijn.

Wijze van betalen
Onze kunstuitleen hanteert een automatische incasso. Het bedrag wordt maandelijks van uw bank- of girorekening afgeschreven. Hiervoor machtigt u ons door het kunstuitleencontract dat in tweevoud opgemaakt wordt te tekenen. Als u stopt met lenen, krijgt u een contract waarop de beëindiging staat. De incasso wordt daarmee onmiddellijk ingetrokken. Op uw bank- of giroafschrift wordt ook uw eventuele spaartegoed maandelijks vermeld.

Spaartegoed
Als u voor een leentarief met sparen hebt gekozen, bouwt u dus een spaartegoed op. U kunt hiermee na verloop van tijd het door u gehuurde kunstwerk aanschaffen. U kunt het spaartegoed echter ook opnemen voor de aanschaf van een ander kunstwerk uit de collectie van Contrast. U hoeft dus niet per definitie het door u gehuurde werk te kopen van uw spaartegoed.

Verzekering
Alle bij Contrast geleende kunstwerken zijn verzekerd tegen brand-, waterschade en diefstal met een eigen risico van € 250,00.

Ophangsysteem
Voor een mooie presentatie van het door u geleende werk, maar ook voor een veilige manier van bevestigen, kunnen wij u een witte of mat zilveren aluminium rails leveren in lengtes van 2 of 3 meter, met ophang stangen of draden. Indien u wenst kunnen wij deze voor u ter plaatse bevestigen.

Kadobonnen
U kunt bij Contrast kadobonnen krijgen voor zowel de lijstenmakerij, de galerie als de kunstuitleen. Er zijn al kadobonnen vanaf € 25,00 en kunst kado geven zal zeker gewaardeerd worden.